מגזין חברותא חינם!
דף שבועי
עדכוני הפרויקט

למשפחה (62)

RSS Feed
מחבר:אליעזר היון
הגמרא במסכת בבא מציעא [דף נט]: "אמר רבי חלבו: לעולם יהא אדם זהיר בכבוד אשתו, שאין ברכה מצויה בתוך ביתו של אדם אלא בשביל אשתו. שנאמר: 'ולאברהם היטיב בעבורה'". אמירה זו של רבי חלבו מצטרפת לעוד עשרות מובאות ודרשות...
מחבר:אסתר ניסן
גם אני, ידידתכם הנאמנה, חשתי צורך לתת זמן איכות לילדים שלי. אומנם אני לא אשת עסקים, ורוב הזמן אני בכלל בבית, אבל מה, לי אסור? גם אני רוצה!
מחבר:שבי לוי
אין חוויה מענגת יותר בחודשים הללו, מאשר לעמוד בחלון ולהתבונן על הגשם שיורד(אחרי שהורדנו את הכביסה מהחבל, וסגרנו את החלונות!). יש משהו בטיפות המיקרוסקופיות האלו, שמרחיב את הלב. השנה זה מרגש יותר, אחרי ששנה שעברה...
מחבר:נחמה מאירי
סופרלטיבים רבים נקשרו לשמה של הרבנית בת שבע קנייבסקי שהלכה לעולמה בחג הסוכות האחרון. האדמורי"ת, המנהיגה, האמא, הסבתא, הפסיכולוגית, מחוללת הנסים, האישה הכי הארד-קור בקרב הציבור הליטאי. הדמות הנשית הכי חזקה בעמנו, אולי...
מחבר:שרה לב
אני ציירת / שרה לב הכישרון שלי היה מקופל וחבוי בי שנים רבות, שבהן ציירתי מעט והייתי חסרת ביטחון. רק כשאנשים סביבי התפעלו מהיצירות שלי, השתכנעתי להאמין שהן שוות, ובגלל שאנשים בדרך כלל טרודים בעצמם ודעתם מוסחת, והם אינם...
מחבר:נגה
במלאת 5 שנים ליארצייט של אמא ע"ה, רציתי לשתף ולמסור רסיסי מעשים שזכיתי ללמוד ממנה ואני יודעת שזה רק חלק מהתמונה השלמה. אנשים כמוה הרי נחבאים אל הכלים וקשה לדלות את אותם הדברים, אך למזלנו נשמר מעט מן המעט ומי יתן והמילים...
מחבר:אסתר ניסן
"היום נעשה את תרגיל שבע הנביאות", אמרה לנו זיוה, המדריכה בסדנת דמיון מודרך, בקולה הרך. ישבנו כולנו, נשים ובנות, במעגל על כר הדשא בחצר, ועצמנו עיניים. זיווה התחילה עם שאיפות ונשיפות, עברה למקום הבטוח, הלא זהו המקום...
מחבר:מאמר אורח
שרה לב / חיים גדולים, חיים קטנים במובנים רבים, תפילה פרטית היא סערת רגשות. אחרי ההתחלה הלוהטת, צריך להשקיע הרבה כדי להמשיך. פניותיי הפרטיות הראשונות אל השם היו ביער אורן קסום, מול הבית הקודם שבו גרתי. היו פעמים...
מה קורה לכם בתוך הראש כאשר אתם נתקלים בתמונה, במראה פרובוקטיבי? בשורות הבאות תתואר השתלשלות המחשבות הבלתי תיאמן, שמתחילה מהרגע בו נתקלתם באדם, אשה, המשדר/ת פרובוקציה. לא עוצר באדום מתברר כי כאשר...
מחבר:שבי לוי
הדרך לחרות האישית שלי התחילה לפני כמה חודשים. זה קרה כשנשללה ממני החרות לחלוטין. בראש חודש כסלו ילדתי למזל טוב את בתי- הראשונה. למי שלא יודעת מה זה אומר או למי שלא זוכרת- לידה, ובעיקר לידה ראשונה...
מחבר:אליעזר אייזיקוביץ
מיץ' אלטמן יוצא לג'יהאד אלקטרוני נגד הנוכחות הפולשנית של המסך הקטן בחיינו. תוכנית ההתנתקות מהטלוויזיה כבר שבעים שנה נטושה המלחמה בין הטלוויזיה לאנושות. עד כה נצחה הטלוויזיה בכל מערכה וסיימה כל קרב כשידה...
מחבר:ישראל אדלר
באחת השבתות האחרונות ישבתי עם בני יאיר, בן השש, ושוחחנו על הדברים שלמד בכיתה במהלך השבוע החולף. הנושא הנלמד היה מכירת הבכורה של עשיו ליעקב תמורת נזיד עדשים. הילד ידע לספר ולפרט בדיוק רב את כל הביאורים וההסברים, למה...
מחבר:אביגיל מייזליק
המפגש עם טלי היה פשוט סוג של נס גלוי. היתי צריכה דחוף לצלם תמונה לשער של הספר "אורחת לשבת" שיצא במהדורה נוספת והצלם הקבוע שאיתו אני עובדת תמיד לא היה בארץ. מההוצאה לאור התקשרו וביקשו שאקבע יום צילומים עם טלי, אחת...
מחבר:דוד הוד
סיפור אמיתי שקורה לכל אחד מאיתנו בצורה כזו או אחרת. אלוקים מכניס אותנו לסיטואציה לא קלה, שיש בה מבחן באמונה.
אתם אנשים טובים? אתם אנשים רעים? האם ייתכן שכל אחד או אחת מאיתנו עלול היה להיות למשל, נאצי? איך הייתם מגדירם את עצמכם? אתם אנשים טובים באופייכם? אתם אנשים רעים? או- האם יש בכלל אנשים טובים או אנשים רעים? האם זה...

<< התחלה < קודם 1 2 3 4 5 הבא > סיום >>
בחר עמוד