| דף הבית |
| ספרים (דפדוף) |
| ספרי לימוד |
| סיפורי חברותא |
| מאמרי יהדות |
| מדריך הדפסת דפי גמרא |
| אתרים מומלצים |
| מפת האתר |
| כתבו עלינו |
| שבועות בהלכה ובאגדה |
מה הקשר בין שבועות לפרשת נשא? |
|
|
|
| שבועות |
| מאת מערכת האתר |
|
בפרשת נשא, שתמיד סמוכה לחג השבועות מובא ענין הנזיר. ובגמרא, רבי אלעזר הקפר מסביר: 'על זה שהזיר עצמו מן היין' . נתבונן במקור המנהג לתיקון ליל שבועות הוא שבא לתקן את זה שבני ישראל לא התכוננו לקבלת פני שכינה, אלא עדיין ישנו. ושואלים הפרשנים: איך אפשר להבין את זה שעם ישראל ישנים בשלווה כשבבוקר הם מתעתדים לקבל את התורה? עונים על כך: ודאי שבני ישראל התכוננו לקבלת התורה. אלא שהיו בטוחים , שהתורה היא רוחנית, ואינה מתאימה לגוף. אמרו: מוטב נישן, ואז, כשהנפש נפרדת מהגוף, עולה למעלה, הנפש היא זו שתקבל את התורה. התורה אומרת לו: אל תעשה כך! מוטב ליהנות מהעולם הזה ובכל המעשים שלנו לקדש את הדברים, לא להימנע ממנו אלא לקדש אותו, לנסוך אותו על גבי המזבח.
לפני כן הוא אומר: המרגלים אמרו לבני ישראל, כאן, במדבר כולנו ראשים- הכוונה היא שכל עם ישראל בחזקת ראשים לתורה ומצוות, אך כשנכס לארץ, לא כולם יוכלו לעסוק בתורה אלא יצטרכו לעבוד את האדמה.
ולפי הסבר זה, על מה נענשו?
התשובה היא שבדיוק בכך הם טעו טעות חמורה! אומר הקב"ה: עיקר עבודת הבורא, היא לא לחיות כל הזמן בפרישות, בתוך הקודש, זו "לא חוכמה". מה שנדרש מאיתנו הוא לקדש את החול, זו הדרך הנדרשת מאיתנו בעבודת הבורא, ולכך היו צריכים הכנה במדבר 40 שנה. Image |



