הגמרא (מסכת בבא בתרא) מספרת סיפור בשם רבה בר בר חנה:
ואמר רבה בר בר חנה זימנא חדא הוה קא אזלינן בספינתא וחזינן ההוא כוורא דיתבא ליה חלתא אגביה וקדח אגמא עילויה סברינן יבשתא היא וסלקינן ואפינן ובשלינן אגביה וכד חם גביה אתהפיך ואי לאו דהוה מקרבא ספינתא הוה טבעינן.
ובעברית: פעם אחת הפלגנו בספינה וראינו דג שהיה חול על גבו, ונהיה אגם על החול. חשבנו שהגענו ליבשה, ועלינו ואפינו ובישלנו על גביו. כאשר התחמם גבו של הדג, (מהאש של הבישול) התנועע הדג והתהפך. אם לא שהייתה הספינה קרובה, היינו טובעים.
על פניו, הסיפור תמוה, ובוודאי שהוא משל שיש בו מוסר השכל.
מבאר רבי ירוחם ממיר, שהמשל מתייחס לבניינו הרוחני של האדם. ובא ללמדנו שיש להתבונן ולבקר את עצמנו.
כאשר אדם בונה את בניינו האישי, ומדמה שהוא על הקרקע, הוא יכול לבנות עליה בניינים גבוהים ויפים, ויכול גם לטייל עליה (ואפילו בטלית ותפילין). אך אם הוא בנה את בניינו על בסיס שאינו חזק, אשר עלול להתנועע, אז כשהוא מזדעזע ממשהו - נודע שאין זו יבשה אלא דג, וכל מה שבנה עלול לטבוע כאילו לא היה.
אדם חושב שהוא בנוי, יש לו ערכים, הוא מקיים מצוות רבות. אבל בימים אלו, ימי "אלול" לקראת ראש השנה ויום כיפור, כאשר כל אחד בודק את עצמו שוב, כדאי לשים לב למבחן הזה. בפרט כאשר אנו נוכחים לראות סביבנו כישלון של אנשים שנדמה היה כי עולמם בנוי לתלפיות, עלינו לבסס את עצמנו יותר ויותר.
מהי משמעות המילה "אלול"? בתורה, כאשר כתוב "מרגלים", אונקלוס מתרגם "מאללין". כשכתוב "שלח לך אנשים ויתורו את ארץ כנען", מתורגם "שלח לך גוברין ויאללון ית ארעא". כלומר, המילה אלול מתורגמת ל"ריגול". זה החודש בו אנחנו נשלחים אל תוך עצמנו "לרגל" ולבחון את הפנימיות שלנו.
שנה טובה
ברוכים הבאים לחברותא להצטרפות לחברותא בטלפון לחצו כאן להצטרפות לחברותא בסלון לחצו כאן
שידור חי בקישורים הבאים: קול הלשון השידור לצפייה יופיע כאן רק לנשים עם קוד גישה 5115...
את המכתב המצמרר הבא קראנו עם דמעות בעיניים. מכתב ששלחה בשמת, למשפחתה של גילת - החברותא שלה. זו...
בידוד בידוד בידוד... יותר מידי אנשים נכנסים לבידוד, אבל לא נורא - תכף הם יצאו, העיקר שיהיו בריאים. אבל מה עם אלו...
יום הזיכרון לקורבנות השואה 2020 תש"פ יהיה שונה במעט מכל שנה, כולנו בבתים חלקים מאיתנו אף נמצאים...
פרשת אחרי מות קל בינוני אותו הקריבו.... הקרבן היה......לה הריח הטוב היווה את הקרבן...
בימים אלו של ימי הספירה, זורח ועולה אורו של התנא הגדול רבי שמעון בר יוחאי מחבר ספר...
פרשת השבוע הפותחת במילים 'אחרי מות שני בני אהרן', חלה תמיד בימי ספירת העומר בהם...
ואיש איש מבית ישראל ומן הגר הגר בתוכם אשר יאכל כל דם , ונתתי פני בנפש האכלת את הדם,...
ישב רבי טרפון והקשה קושיא... השיב רבי יהודה בר נחמיה תירוץ... שתק רבי טרפון. צהבו...
"חברותא טלפונית" היא שירות ללא מטרות רווח, שמקשר בין גברים חילונים לחרדים, ובין נשים חילוניות לחרדיות, ומאפשרת לקבוע זמן איכות משותף קבוע, לשיחה ולימוד דרך הטלפון.
בבית, בקפיטריה, בדרך לבסיס או ללימודים, בזמן שלך ובפרטיות של הטלפון שלך, תוכל לשוחח ולדון על כל מה שמעניין אותך בעולם היהודי: שבת, חגים, כשרות, שידוכים וחינוך הילדים, כמו גם שאלת גיוס לצה"ל או הדרת נשים.
בשעה השבועית הקבועה שלכם תוכלו ללמוד ולהעמיק בנושאים שמעניינים אותך, או פשוט לשוחח (וגם להתווכח לפעמים ). ה"חברותא הטלפונית" שלך ישמח לענות לך כמיטב יכולתו ובמלוא הרצינות, ולא להשאיר לך אף שאלה ללא מענה.
האם ה"חברותא הטלפונית" הוא מעין רב?
ממש לא. מדובר באנשים כמוני וכמוך, שיש להם ידע רב ביהדות ועניין לחלוק אותו גם איתך. ולא, "החברותא הטלפונית" לא מקבל תשלום עבור הזמן שלו וגם לא מחזיר אותך בתשובה, הוא פשוט רוצה ממש כמוך, לצמצם קצת את הפער בין דתיים לחילונים.
רק על מנת לסבר את האוזן נספר, כי מאות אנשים ונשים שהכירו דרך "חברותא טלפונית", הפכו לידידים טובים, הכירו את המשפחות ואורח החיים השונה, השתתפו בשמחות וממשיכים להיות בקשר לבבי וחם עד היום.
ובמקרה שאין ביניכם "כימיה" מה עושים? אין שום בעיה, במאגר שלנו קיימים מאות חברותות טלפוניות נוספות, אחד מהם ודאי יתאים לך.
הצטרף כבר עכשיו ל"חברותא" הטלפונית שלנו, מלא את הפרטים כאן בטופס ונציג שלנו ישמח לחזור אליך לשיחה קצרה, על מנת להבין את הסגנון והבקשות שלך ולהתאים לך חברותא כלבבך.
ממתינים לך ממש מעבר לקו...
"חברותא"
לומדים להכיר